De sloopregeling in Duitsland levert de consument 2500 euro op die voor de aanschaf van een jonger en schonere auto moet dienen. Directeur Bovag Koos Burgman wilde gisteren voor Radio 1 niet ingaan op het exacte bedrag waar beide partijen aan denken. "Maar het zal lager zijn dan de 2500 euro die in Duitsland wordt uitgekeerd."

Minister Cramer is op dit moment nog in gesprek met RAI Vereniging en Bovag over de details van de regeling in Nederland. Begin februari is er weer overleg met VROM over de uitvoerbaarheid en de condities van een dergelijke regeling. CDA, PvdA en VVD lijken voorstander van een dergelijke stimuleringsregeling om nieuwe, schonere auto’s te kopen.

Volgens de Duitse zusterorganisatie van RAI Vereniging, de VDA, lijkt de Duitse regeling nu al zijn vruchten af te werpen. De eerste signalen in Duitsland zijn positief, dealers melden dat er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van de regeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding