Commissaris Kroes van Mededinging is volgens een woordvoerder "bezorgd". Hulp waaraan allerlei voorwaarden worden verbonden, zoals bijvoorbeeld de locatie van fabrieken, is in de ogen van de commissie illegaal. Ze zou het vrije verkeer van goederen schaden. Sarkozy heeft echter van de fabrikanten geëist geen productievestigingen in Frankrijk te sluiten.

In een brief aan de Franse regering heeft Kroes gevraagd om zo snel mogelijk alle details te horen over de financiële handreiking van Sarkozy. Die kondigde maandag aan de komende vijf jaar in totaal zes miljard euro te lenen aan PSA en Renault. Eind vorig jaar gaf hij al een kredietgarantie. Vorige week liet Kroes al weten niet akkoord te gaan met beschermende regelingen voor de Franse binnenlandse markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding