In totaal haalde de Belastingdienst 16,5 miljoen euro binnen aan naheffingen en boetes voor leaserijders, drie keer zo veel als in 2007. Dat meldt De Telegraaf. Het gaat om leaseautorijders die aan de fiscus hadden gemeld privé niet met de leaseauto te zullen rijden. Maar met de flitspalen werden het tegendeel bewezen omdat volgens een woordvoerder van de fiscus de controles slimmer zijn geworden. Bij veertig procent van de gecontroleerde auto’s constateerde de Belastingdienst fraude. Staatssecretaris Jan Kees de Jager is tevreden. ‘De cijfers bewijzen dat de Belastingdienst de controles heeft opgevoerd. Daarom gaan we op deze weg verder en nog strenger controleren.’

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding