De HTACampus in Helmond heeft als doel als magneet te fungeren voor het aantrekken van hoogwaardige automotive bedrijvigheid in de zogenoemde brainport-regio van zuidoost-Brabant. De bedoeling is op het terrein, de campus, een mix te laten ontstaan van grote en kleine nationale en internationale bedrijven, kennisinstituten en onderwijs. "Het Automotive House is binnen de campus het centrum van activiteiten voor versterking en promotie van de Nederlandse automotive industrie. Het is zowel fysiek als programmatisch de spil van de campus. Het huis moet een stimulans zijn voor marktgerichte samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen", aldus directeur Han van den Bremer van de campus die ook graag zou zien dat er evenementen, bijeenkomsten en vergaderingen in het huis zouden worden gehouden.

De volgende stap van de campus is volgens Van den Bremer de realisatie van een gebouw dat allerlei hoogwaardige faciliteiten zal aanbieden aan de bedrijven en de scholen op de campus.

  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding