De soms lagere prijzen in het buitenland heeft geresulteerd in een groot aantal geïmporteerde Europese voertuigen. Daarnaast heeft onder andere de gunstige dollarkoers geleid tot meer invoer vanuit Noord Amerika.

Zo is het totale aantal import-afhandelingen door VDS Automotive Services is in 2008 met 59,8 procent gestegen ten opzichte van 2007. Naast dealers, universele autobedrijven en particulieren behoren ook onafhankelijke en merkimporteurs tot de internationale clientèle.

Onlangs is op de nieuwe locatie de eerste paal geslagen voor een speciale keuringshal. In deze hal wordt een voertuigtestcentrum gebouwd, dat is ontworpen in samenspraak met de officiële keuringsinstanties TÜV, de Dekra en de RDW, waarmee VDS samenwerkt. De nieuwe locatie beslaat circa zevenduizend vierkante meter en ligt op steenworp afstand van de huidige locatie in Benthuizen. Naar verwachting wordt de nieuwe locatie dit jaar nog in gebruik genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding