Dat schrijft minister Cramer in een reactie op vragen van Kamerlid Liesbeth Spies.

Zij verwees naar een artikel in de Volkskrant van 4 juni, waarin wordt gesteld dat "een groot deel van de 85 miljoen euro aan slooppremies waarschijnlijk zal terechtkomen bij autobedrijven, en niet bij de autobezitters voor wie het geld eigenlijk bestemd is." Dat zou komen omdat automobilisten een korting op de aanschafprijs krijgen in plaats van de premie. Het autobedrijf zou zo een resterend deel van de slooppremie achteraf bij het ministerie van Economische Zaken kunnen incasseren.

Minister Cramer acht dat niet wenselijk. Zij wijst er op dat de autodealer de slooppremie volgens de voorwaarden van de sloopregeling expliciet op de koopovereenkomst moet vermelden. Dit staat dus los van eventuele andere kortingen. Met de aparte vermelding weet de consument volgens de minister dus altijd waar hij aan toe is. Versleuteling van de premie in de te sluiten deal zou op deze manier uit den boze zijn.

Het ministerie van VROM heeft met brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging over de kwestie gesproken. Toen is geconstateerd dat de transparantie voor de consument voldoende is gegarandeerd.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding