"Die premie kan niet eeuwig duren, daarom werken we aan het stopzetten er van", zegt minister voor industrie Christian Estrosi.

In het afgelopen half jaar is voor een kwart van alle in Frankrijk verkochte auto’s een slooppremie van duizend euro uitgekeerd. Vooral door die subsidie zijn de Franse autoverkopen de afgelopen zes maanden licht gestegen. De premie geldt bij aankoop van een schone auto’s en tegelijk inruilen van een minstens tien jaar oud exemplaar.

De premieregeling kost de Franse staat dit jaar al meer dan driehonderd miljoen euro. Aan de andere kant rekende de regering er op dat door de regeling tienduizend banen in de nationale auto-industrie behouden zouden blijven. Die verwachting lijkt niet uitgekomen: van de acht meest verkochte modellen zoals de Renault Twingo en de Citroen C1 komen er zes uit buitenlandse fabrieken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding