Het verbod geldt niet alleen voor het zenden van teksten in auto’s die eigendom zijn van Chrysler, maar ook in privé-auto’s vanaf mobiele communicatiemiddelen die het bedrijf ter beschikking heeft gesteld.

Daarmee heeft het merk als eerste autofabrikant richtlijnen uitgevaardigd sinds president Obama in oktober zijn ambtenaren verbood om met het mobieltje in de hand vanuit dienstauto’s te bellen en sms’en. Chrysler zegt veel waarde te hechten aan de veiligheid van zijn employees, klanten en de gemeenschap. Het verbod is er niet alleen om de veiligheid op de weg te bevorderen, maar ook om een voorbeeld te stellen voor de auto-industrie. "Een bestuurder is verantwoordelijk voor de controle over zijn voortuig. Het zenden van teksten tijdens het rijden is daarmee in strijd."

De fabrikant ndersteunt overigens ook een verbod op niet hands-free telefoneren tijdens het rijden. De Chrysler Group is bezig met de ontwikkeling van persoonlijke elektronica in de auto. Vanaf komende zomer zal in een aantal modellen text-to-voice technologie beschikbaar komen. Die zet ontvangen tekst om in spraak en kan ingesproken tekst als sms verzenden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding