Chavez zegt de bedrijven eventueel over te nemen tegen prijzen die Venezuela zelf bepaalt. Waarna hij Chinese fabrikanten zal uitnodigen om die fabrieken te runnen. Uiteraard tegen de condities van president Chavez.

Chavez heeft een diep wantrouwen tegen het rijke Westen, waarvan Amerika in zijn ogen wel de grootste boosdoener is. Maar ook Japan komt er niet zonder kleerscheuren af. Zo gaf hij enkele ministers opdracht om de Toyota-fabriek waar 4×4-auto’s werden gemaakt aan een stevige inspectie te onderwerpen. De conclusie was dat de Japanse autofabrikant weliswaar 4×4-auto’s maakte die echter niet geschikt waren voor de Venezolaanse wegen. Indien daar geen verandering in komt onteigent Chavez de fabriek waarna hij de Chinezen laat komen om de terreinwagens wel geschikt voor Venezuela te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding