Dat schrijft de Zweedse krant Dagens Industri vandaag. De deadline voor biedingen op de noodlijdende dochter van de Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) verstrijkt vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd.

Joran Hagglund, de Zweedse minister voor industrie, zei tegen de krant dat de twee niet bij naam genoemde investeerders er waarschijnlijk in slagen nog voor de deadline met een voorstel te komen. Het gaat naar verluidt om een zogeheten management buy-out, waarbij de top van Saab het merk overneemt met steun van de investeerders. Eén naam zou volgens Autointernationaal.nl Genii Capital zijn. Het fonds, dat gevestigd is in Luxemburg, is voor 75 procent eigenaar van het F1 team van Renault. Na Koenigsegg en Spyker blijft de redding van Saab in de sportwagensfeer. Genii Capital zou aanzienlijk meer financiële armslag hebben dan Spyker.

Toch zal ook Spyker vandaag een nieuw bod uitbrengen. Hagglund zei ook sinds 18 december met een aantal partijen te hebben gesproken, waaronder drie uit Zweden. "Ik denk dat tenminste twee Zweedse partijen donderdag een voorstel doen aan GM”, aldus de minister. "Het probleem is dat geen enkele partij kan aantonen dat ze de benodigde financiering rond hebben.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding