De inspectie van het ministerie heeft onderzoek gedaan naar de naleving van de regels van de sloopregeling en het overgrote deel van de autoverkopen verloopt volgens de inspectie goed. Er is een aantal boetes uitgedeeld omdat autowrakken onjuist zijn verwerkt. In dertig gevallen zijn er aanwijzingen van misbruik door schijntransacties. Naar drie van deze gevallen loopt een onderzoek van de inlichtingen- en opsporingsdienst van VROM. De sloopregeling loopt in principe tot eind 2010 of stopt eerder als de beschikbare 85 miljoen euro op is. Bezitters van een oudere auto krijgen 750 of duizend euro premie als zij hun oude wagen laten slopen en inruilen voor een nieuwere. Bij bestelauto’s geldt een premie van duizend of 1750 euro. (anp)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding