Afgelopen weekeind nam Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, het eerste verkeersbord in ontvangst. Dat was bij het eerste openbare oplaadpunt voor elektrische auto’s in Flevoland op het parkeerterrein van Athlon in Almere. Jorritsma heeft toegezegd het te plaatsen langs de weg zodat iedereen het oplaadpunt snel kan vinden.

De eerste oplaadpaal van Flevoland is in 2010 gratis voor iedereen voor het opladen van zijn/haar elektrische auto. Het is daarmee een openbaar oplaadpunt. ‘Nu is het zaak dat mensen de weg vinden naar deze en andere laadpalen’, zegt algemeen directeur Richard Sikkel van Athlon Car Lease Nederland. ‘We zijn dan ook erg blij dat minister Eurlings en de burgemeester van Almere deze handschoen op ons verzoek nu oppakken.’

Het Formule E-team, onder voorzitterschap van Maurits van Oranje, gaat ook aan de slag met bewegwijzering langs de weg, laat het ministerie van Verkeer & Waterstaat weten.