Toyota naar Amerikaanse Congres

Toyota weerlegt in een brief aan het Amerikaanse Congres de aanwezigheid van elektronische tekortkomingen in miljoenen van haar auto’s. Dat bericht de Japanse pers zondag.

De brief is gericht tot een commissie van het Congres die onderzoek voert naar de terugroepacties van Toyota. De Japanse autobouwer stelt overtuigd te zijn dat er geen probleem is met de elektronische circuits in haar modellen, zo berichten de kranten Yomiuri en Nikkei, zonder hun bronnen te vernoemen. De NHTSA, het Amerikaanse instituut dat belast is met de verkeersveiligheid, onderzoekt of eventueel disfunctioneren van het elektronicasysteem de problemen met het gaspedaal bij een aantal modellen van Toyota heeft kunnen veroorzaken. De brief van Toyota aan het Congres komt op het moment dat topman Akio Toyoda zich bereid verklaarde om te worden gehoord indien hij officieel wordt uitgenodigd door het Congres. Uit: Autointernationaal.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota naar Amerikaanse Congres - Automobielmanagement.nl

Toyota naar Amerikaanse Congres

Toyota weerlegt in een brief aan het Amerikaanse Congres de aanwezigheid van elektronische tekortkomingen in miljoenen van haar auto’s. Dat bericht de Japanse pers zondag.

De brief is gericht tot een commissie van het Congres die onderzoek voert naar de terugroepacties van Toyota. De Japanse autobouwer stelt overtuigd te zijn dat er geen probleem is met de elektronische circuits in haar modellen, zo berichten de kranten Yomiuri en Nikkei, zonder hun bronnen te vernoemen. De NHTSA, het Amerikaanse instituut dat belast is met de verkeersveiligheid, onderzoekt of eventueel disfunctioneren van het elektronicasysteem de problemen met het gaspedaal bij een aantal modellen van Toyota heeft kunnen veroorzaken. De brief van Toyota aan het Congres komt op het moment dat topman Akio Toyoda zich bereid verklaarde om te worden gehoord indien hij officieel wordt uitgenodigd door het Congres. Uit: Autointernationaal.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding