Toyota zelf zei een paar weken geleden nog dat het om 21 doden zou gaan. De Amerikaanse overheidsdienst voor verkeersveiligheid verzamelt echter al jaren gegevens van burgers over defecte voertuigen en sinds Toyota het terugroepen van diverse modellen bekendmaakte, werden steeds meer ongevallen gemeld.

De Japanse autofabrikant ligt onder vuur vanwege de mankementen aan gas- en rempedalen en de vloermatten bij diverse wagens. Toyota moet zich verantwoorden bij hoorzittingen van het Amerikaanse parlement. Waarschijnlijk krijgt de fabrikant diverse miljardenclaims voor de kiezen: niet alleen van slachtoffers, maar ook van Toyota-bezitters die hun auto in waarde hebben zien dalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding