Amerikanen blijven bij topman Akio Toyoda aandringen

De commissie van het Amerikaanse congres heeft de druk opgevoerd op ceo Akio Toyoda van Toyota Motor Corporation om wel degelijk te veschijnen op de hoorzitting volgende week. Toyoda heeft aangekondigd dat zijn ondergeschikte Yoshimi Inaba in zijn plaats komt.

Edolphus Towns, de voorzitter van de House Oversight Committee, heeft in een brief aan Akio Toyoda gezegd dat het belangrijk is dat hij zelf verschijnt om te helpen de lucht te klaren over de 8,5 miljoen auto’s die Toyota sinds november terugroept naar de werkplaats. Akio Toyoda heeft afgelopen woensdag een informele uitnodiging om te verschijnen afgewezen. 

Toyota Motor Corporation is bang dat de topman eenzelfde vijandige benadering zal moeten ondergaan als de topmannen van de drie Amerikaanse autofabrikanten GM, Ford en Chrysler eind 2008. Towns wil om vijf uur vanmiddag een antwoord van Toyoda hebben. Als de topman blijft weigeren, zouden de Amerikanen kunnen proberen hem te dwingen met een dagvaarding.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Amerikanen blijven bij topman Akio Toyoda aandringen - Automobielmanagement.nl

Amerikanen blijven bij topman Akio Toyoda aandringen

De commissie van het Amerikaanse congres heeft de druk opgevoerd op ceo Akio Toyoda van Toyota Motor Corporation om wel degelijk te veschijnen op de hoorzitting volgende week. Toyoda heeft aangekondigd dat zijn ondergeschikte Yoshimi Inaba in zijn plaats komt.

Edolphus Towns, de voorzitter van de House Oversight Committee, heeft in een brief aan Akio Toyoda gezegd dat het belangrijk is dat hij zelf verschijnt om te helpen de lucht te klaren over de 8,5 miljoen auto’s die Toyota sinds november terugroept naar de werkplaats. Akio Toyoda heeft afgelopen woensdag een informele uitnodiging om te verschijnen afgewezen. 

Toyota Motor Corporation is bang dat de topman eenzelfde vijandige benadering zal moeten ondergaan als de topmannen van de drie Amerikaanse autofabrikanten GM, Ford en Chrysler eind 2008. Towns wil om vijf uur vanmiddag een antwoord van Toyoda hebben. Als de topman blijft weigeren, zouden de Amerikanen kunnen proberen hem te dwingen met een dagvaarding.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding