CDA: voorbereiding kilometerheffing zeker jaar vertraagd

Het CDA gaat ervan uit dat door de val van het kabinet de voorbereiding van de kilometerheffing zeker een jaar wordt vertraagd.

Kamerlid Ger Koopmans denkt dat het onderwerp ‘controversieel’ wordt verklaard in de Tweede Kamer. Oftewel: de behandeling van het voorstel wordt  op de lange baan geschoven. Het CDA ziet nog steeds voordelen in de heffing op het aantal kilometers dat automobilisten rijden.

Koopmans reageert op berichtgeving vandaag in het AD. De heffing staat in het programma van het CDA, maar Koopmans weet niet hoe de maatregel terugkomt in het nieuwe verkiezingsprogramma. "Daar denken we over na, maar we denken over alle onderwerpen na." Koopmans zei dat hij zeer geschrokken is van uitlatingen van de PvdA en de ChristenUnie, die aangeven dat het spitstarief bovenop de heffing zelf komt. "Dat is voor het CDA onbespreekbaar."

Het CDA zal het onderwerp niet zelf controversieel laten verklaren, maar het is volgens het Kamerlid staatsrechtelijk gebruik om voorstellen van een redelijke minderheid te steunen. In ieder geval de SP,VVD en PVV zijn tegen de heffing. In 2012 zou een proef beginnen. Wel vindt Koopmans dat de verlaging van de aanschafbelasting en verhoging van de motorrijtuigenbelasting evenredig moeten worden uitgesteld. Deze zouden de komende jaren doorgevoerd worden in de aanloop naar de kilometerheffing en na de invoering worden afgeschaft. De CDA’er wil dat minister Camiel Eurlings (Verkeer) alle voorbereidingen op tafel legt, zodat de Tweede Kamer kan bekijken welke opgeschort moeten worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

CDA: voorbereiding kilometerheffing zeker jaar vertraagd - Automobielmanagement.nl

CDA: voorbereiding kilometerheffing zeker jaar vertraagd

Het CDA gaat ervan uit dat door de val van het kabinet de voorbereiding van de kilometerheffing zeker een jaar wordt vertraagd.

Kamerlid Ger Koopmans denkt dat het onderwerp ‘controversieel’ wordt verklaard in de Tweede Kamer. Oftewel: de behandeling van het voorstel wordt  op de lange baan geschoven. Het CDA ziet nog steeds voordelen in de heffing op het aantal kilometers dat automobilisten rijden.

Koopmans reageert op berichtgeving vandaag in het AD. De heffing staat in het programma van het CDA, maar Koopmans weet niet hoe de maatregel terugkomt in het nieuwe verkiezingsprogramma. "Daar denken we over na, maar we denken over alle onderwerpen na." Koopmans zei dat hij zeer geschrokken is van uitlatingen van de PvdA en de ChristenUnie, die aangeven dat het spitstarief bovenop de heffing zelf komt. "Dat is voor het CDA onbespreekbaar."

Het CDA zal het onderwerp niet zelf controversieel laten verklaren, maar het is volgens het Kamerlid staatsrechtelijk gebruik om voorstellen van een redelijke minderheid te steunen. In ieder geval de SP,VVD en PVV zijn tegen de heffing. In 2012 zou een proef beginnen. Wel vindt Koopmans dat de verlaging van de aanschafbelasting en verhoging van de motorrijtuigenbelasting evenredig moeten worden uitgesteld. Deze zouden de komende jaren doorgevoerd worden in de aanloop naar de kilometerheffing en na de invoering worden afgeschaft. De CDA’er wil dat minister Camiel Eurlings (Verkeer) alle voorbereidingen op tafel legt, zodat de Tweede Kamer kan bekijken welke opgeschort moeten worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding