Eén CAO voor tankstations en wasbedrijven

Voor het eerst in de geschiedenis is er één CAO afgesloten voor medewerkers van tankstations en wasbedrijven. Voorheen waren er twee afwijkende CAO’s.

De belangrijkste afspraak in het nieuwe CAO is dat medewerkers per 1 juli een loonsverhoging krijgen van 0,55%. Op 1 maart 2010 wordt dit een verhoging van 1,15%. De opleidingsactiviteiten worden doorgezet en de opgebouwde rechten van werknemers zijn gewaarborgd in de nieuwe CAO.

 

"Met deze rigoureuze stap komt een einde aan de situatie dat in een relatief kleine sector diverse CAO’s naast elkaar bestaan. Alle partijen bundelen nu de krachten in het belang van een gezonde tankstationretail, waar het leuk, uitdagend en veilig werken is," aldus wwerkgeversonderhandelaars Jos Kleiboer (BOVAG) en Ewout van der Kolk (BETA). 

 

Halverwege vorig jaar werd besloten de twee CAO’s samen te voegen, de onderhandelingen begonnen half november. Nu ligt er dus een op maat gemaakte CAO voor de branche. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Eén CAO voor tankstations en wasbedrijven - Automobielmanagement.nl

Eén CAO voor tankstations en wasbedrijven

Voor het eerst in de geschiedenis is er één CAO afgesloten voor medewerkers van tankstations en wasbedrijven. Voorheen waren er twee afwijkende CAO’s.

De belangrijkste afspraak in het nieuwe CAO is dat medewerkers per 1 juli een loonsverhoging krijgen van 0,55%. Op 1 maart 2010 wordt dit een verhoging van 1,15%. De opleidingsactiviteiten worden doorgezet en de opgebouwde rechten van werknemers zijn gewaarborgd in de nieuwe CAO.

 

"Met deze rigoureuze stap komt een einde aan de situatie dat in een relatief kleine sector diverse CAO’s naast elkaar bestaan. Alle partijen bundelen nu de krachten in het belang van een gezonde tankstationretail, waar het leuk, uitdagend en veilig werken is," aldus wwerkgeversonderhandelaars Jos Kleiboer (BOVAG) en Ewout van der Kolk (BETA). 

 

Halverwege vorig jaar werd besloten de twee CAO’s samen te voegen, de onderhandelingen begonnen half november. Nu ligt er dus een op maat gemaakte CAO voor de branche. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding