Minister Jan Kees de Jager: ‘BYD wil naar Nederland’

Demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiën meldt op zijn weblog dat het Chinese BYD interesse zou hebben om zijn elektrische auto’s in Nederland op de markt te brengen.

Tijdens zijn reis naar China vorige week was hij in de autofabriek van BYD in Shenzen. Hij maakte er een proefritje in een volledig elektrische auto. Een gezinsauto voor vijf personen. ‘Erg veel trekkracht’, prijst De Jager. ‘Rijdt zo’n driehonderd kilometer op een acculading. Een standard charge kost maar twee uur en een quick charge is sneller. Ik heb de fiscale voordelen van milieuvriendelijke auto’s in Nederland uiteengezet. Er is hier wellicht interesse om deze elektrische auto’s naar Nederland te exporteren. Men vindt de stimulering in Nederland van zuinige auto’s erg interessant." In zijn ‘De 100 van De Jager’ noemt hij zijn ‘lagere belasting op milieuvriendelijke auto’s’ als een van de zes maatregelen waar hij het meest trots op is.

‘In de drie jaar dat ik staatssecretaris was, heb ik meer dan honderd maatregelen genomen om het systeem eenvoudiger, groener en aantrekkelijker voor ondernemers te maken.’
Op plaats zes staat dus: ‘Vergroening van de belastingen: lagere belasting op milieuvriendelijke auto’s’. Met als verklaring eronder: ‘Iedereen mag van mij in een slurper rijden, maar ik vind het rechtvaardig dat je dan meer belasting betaalt dan je buurman die kiest voor een milieuvriendelijkere auto. Door het verlagen van de bijtelling op zuinige en zeer zuinige auto’s van de zaak is het leasewagenpark in Nederland in de afgelopen jaren sterk vergroend. Op zeer zuinige auto’s heb ik de aanschafbelasting én de motorrijtuigenbelasting afgeschaft waardoor deze ook als je ze zelf koopt een stuk aantrekkelijker in aanschaf zijn dan slurpers.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat vindt deze man zich zelf toch geweldig! Over de onrechtmatig ingevoerde motorijtuigen belasting praat hij maar niet.

Geplaatst door: D.J.Oude Elferink op

In Geneve de auto’s van BYD uitgebreid bekeken. Op de foto lijkt het nog wat, maar in werkelijkheid zien ze er niet uit. De kwaliteit van het interieur is adembenemend slecht. De enige indruk die ik ervan kreeg was “echt chinese rommel”. Het wordt tijd dat de overheid zich niet alleen richt op hybride en electrische auto’s. Als je ziet wat een geweldige resultaten er inmiddels worden geboekt met benzine en dieselmotoren van gerenommeerde fabriekanten.

Geplaatst door: martijn onnink op
Minister Jan Kees de Jager: ‘BYD wil naar Nederland’ - Automobielmanagement.nl

Minister Jan Kees de Jager: ‘BYD wil naar Nederland’

Demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiën meldt op zijn weblog dat het Chinese BYD interesse zou hebben om zijn elektrische auto’s in Nederland op de markt te brengen.

Tijdens zijn reis naar China vorige week was hij in de autofabriek van BYD in Shenzen. Hij maakte er een proefritje in een volledig elektrische auto. Een gezinsauto voor vijf personen. ‘Erg veel trekkracht’, prijst De Jager. ‘Rijdt zo’n driehonderd kilometer op een acculading. Een standard charge kost maar twee uur en een quick charge is sneller. Ik heb de fiscale voordelen van milieuvriendelijke auto’s in Nederland uiteengezet. Er is hier wellicht interesse om deze elektrische auto’s naar Nederland te exporteren. Men vindt de stimulering in Nederland van zuinige auto’s erg interessant." In zijn ‘De 100 van De Jager’ noemt hij zijn ‘lagere belasting op milieuvriendelijke auto’s’ als een van de zes maatregelen waar hij het meest trots op is.

‘In de drie jaar dat ik staatssecretaris was, heb ik meer dan honderd maatregelen genomen om het systeem eenvoudiger, groener en aantrekkelijker voor ondernemers te maken.’
Op plaats zes staat dus: ‘Vergroening van de belastingen: lagere belasting op milieuvriendelijke auto’s’. Met als verklaring eronder: ‘Iedereen mag van mij in een slurper rijden, maar ik vind het rechtvaardig dat je dan meer belasting betaalt dan je buurman die kiest voor een milieuvriendelijkere auto. Door het verlagen van de bijtelling op zuinige en zeer zuinige auto’s van de zaak is het leasewagenpark in Nederland in de afgelopen jaren sterk vergroend. Op zeer zuinige auto’s heb ik de aanschafbelasting én de motorrijtuigenbelasting afgeschaft waardoor deze ook als je ze zelf koopt een stuk aantrekkelijker in aanschaf zijn dan slurpers.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat vindt deze man zich zelf toch geweldig! Over de onrechtmatig ingevoerde motorijtuigen belasting praat hij maar niet.

Geplaatst door: D.J.Oude Elferink op

In Geneve de auto’s van BYD uitgebreid bekeken. Op de foto lijkt het nog wat, maar in werkelijkheid zien ze er niet uit. De kwaliteit van het interieur is adembenemend slecht. De enige indruk die ik ervan kreeg was “echt chinese rommel”. Het wordt tijd dat de overheid zich niet alleen richt op hybride en electrische auto’s. Als je ziet wat een geweldige resultaten er inmiddels worden geboekt met benzine en dieselmotoren van gerenommeerde fabriekanten.

Geplaatst door: martijn onnink op