Maar Toyota heeft met de boete ingestemd om een langdurig geschil en een mogelijke procesgang te voorkomen. Desondanks blijft Toyota ontkennen dat het de Amerikaanse veiligheidswetgeving heeft overtreden. "We onderkennen dat we wellicht beter hadden kunnen handelen op het gebied van het delen van informatie binnen en buiten de onderneming. Maar we hebben niet geprobeerd defecten te verdoezelen", citeert  Financial Times het Japanse merk.

 

Tyota heeft in de VS en Canada nog eens 870 duizend mpv’s teruggeroepen omdat het reservewiel er onderuit kon vallen. En Lexus zette de rem op de verkoop van de GX 460 suv na een rapport in het tijdschrift Consumer Reports Magazine. Die gaf het advies deze auto niet te kopen in verband met het risico dat de auto zou kunnen omvallen.

 

Meer over de Amerikaanse ‘hetze’ tegen Toyota in Automobiel Management nummer 8 van 7 mei.     

  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding