Joachim Milberg favoriet als topman Duits platform voor elektromobiliteit

De voormalige ceo van BMW, professor Joachim Milberg, zou favoriet zijn voor de hoogste post bij het Duitse nationale platform voor de elektromobiliteit. Bondskanselier Angela Merkel heeft deze week in Berlijn een topontmoeting georganiseerd met managers, politici en wetenschappers.

Uit die bijeenkomst is de ambitie naar buiten gebracht dat Duitsland in 2020 een miljoen elektrische auto’s op de weg wil hebben. Milberg (67) zou hogelijk gewaardeerd worden door Angela Merkel, aldus het Duitse vakblad Automobilwoche. Milberg is oprichter-president van de Deutschen Akademie der Technikwissenschaften Acatec die de bondskanselier voorziet van adviezen op het gebied van technologie. Milberg is niet meer operationeel actief waardoor hij wellicht de tijd kan vinden. Maar, hij is ook nog voorzitter van de raad van toezicht van BMW en buitengewoon hoogleraar.

Als andere kandidaten worden onder anderen genoemd de voormalige chef van VW Bernd Pischetsrieder en ex-Mercedes-topman Jürgen Hubbert. Het is al wel bekend dat de afdeling aandrijftechniek van het platform zal worden geleid door Karl-Thomas Neumann van Volkswagen en de afdeling grondstoffen en materialen door Andreas Kreimeyer uit de directie van BASF.      

 

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Joachim Milberg favoriet als topman Duits platform voor elektromobiliteit - Automobielmanagement.nl

Joachim Milberg favoriet als topman Duits platform voor elektromobiliteit

De voormalige ceo van BMW, professor Joachim Milberg, zou favoriet zijn voor de hoogste post bij het Duitse nationale platform voor de elektromobiliteit. Bondskanselier Angela Merkel heeft deze week in Berlijn een topontmoeting georganiseerd met managers, politici en wetenschappers.

Uit die bijeenkomst is de ambitie naar buiten gebracht dat Duitsland in 2020 een miljoen elektrische auto’s op de weg wil hebben. Milberg (67) zou hogelijk gewaardeerd worden door Angela Merkel, aldus het Duitse vakblad Automobilwoche. Milberg is oprichter-president van de Deutschen Akademie der Technikwissenschaften Acatec die de bondskanselier voorziet van adviezen op het gebied van technologie. Milberg is niet meer operationeel actief waardoor hij wellicht de tijd kan vinden. Maar, hij is ook nog voorzitter van de raad van toezicht van BMW en buitengewoon hoogleraar.

Als andere kandidaten worden onder anderen genoemd de voormalige chef van VW Bernd Pischetsrieder en ex-Mercedes-topman Jürgen Hubbert. Het is al wel bekend dat de afdeling aandrijftechniek van het platform zal worden geleid door Karl-Thomas Neumann van Volkswagen en de afdeling grondstoffen en materialen door Andreas Kreimeyer uit de directie van BASF.      

 

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding