RAI Vereniging: politieke partijen vergeten elektrisch rijden

Bij de meeste politieke partijen is volgens de RAI Vereniging het elektrisch rijden vergeten in de verkiezingsprogramma’s.

Uit de maatregelen die de partijen ter doorrekening indienden bij het CPB zou blijken dat alleen de SP (bevorderen elektrisch vervoer), PvdA (stimuleren elektrisch rijden) en GroenLinks (extra geld voor elektrisch vervoer) gewag maken van elektrisch rijden. "Alle andere partijen laten het afweten", zo schrijft de RAI Vereniging.

En dat is jammer, vindt Cees Boutens, voorzitter a.i. van het Platform Elektrische Mobiliteit van RAI Vereniging. "Elektrische mobiliteit heeft de eerste jaren actieve aandacht en steun nodig van de politiek. En niet alleen dat, er moet ook geld voor beschikbaar worden gemaakt. Van de kamerbrede steun eerder dit jaar lijkt niet veel over Als dat niet snel anders wordt, dan zie ik het somber in."

Volgens Boutens willen fabrikanten en importeurs duidelijkheid over het politieke en fiscale klimaat in Nederland ten aanzien van de elektrische auto. "Onzekerheid betekent dat auto’s naar andere Europese landen gaan en dat is slecht nieuws. Ook voor alle inspanningen op het gebied van batterijtechnologie en oplaadinfrastructuur is er behoefte aan ruime politieke steun."

Boutens roept de partijen daarom op om kleur te bekennen, bijvoorbeeld op het verkiezingsdebat van Bovag en RAI op 31 mei. Mobiliteit en duurzaamheid zijn thema’s die daar aan de orde komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

RAI Vereniging: politieke partijen vergeten elektrisch rijden - Automobielmanagement.nl

RAI Vereniging: politieke partijen vergeten elektrisch rijden

Bij de meeste politieke partijen is volgens de RAI Vereniging het elektrisch rijden vergeten in de verkiezingsprogramma’s.

Uit de maatregelen die de partijen ter doorrekening indienden bij het CPB zou blijken dat alleen de SP (bevorderen elektrisch vervoer), PvdA (stimuleren elektrisch rijden) en GroenLinks (extra geld voor elektrisch vervoer) gewag maken van elektrisch rijden. "Alle andere partijen laten het afweten", zo schrijft de RAI Vereniging.

En dat is jammer, vindt Cees Boutens, voorzitter a.i. van het Platform Elektrische Mobiliteit van RAI Vereniging. "Elektrische mobiliteit heeft de eerste jaren actieve aandacht en steun nodig van de politiek. En niet alleen dat, er moet ook geld voor beschikbaar worden gemaakt. Van de kamerbrede steun eerder dit jaar lijkt niet veel over Als dat niet snel anders wordt, dan zie ik het somber in."

Volgens Boutens willen fabrikanten en importeurs duidelijkheid over het politieke en fiscale klimaat in Nederland ten aanzien van de elektrische auto. "Onzekerheid betekent dat auto’s naar andere Europese landen gaan en dat is slecht nieuws. Ook voor alle inspanningen op het gebied van batterijtechnologie en oplaadinfrastructuur is er behoefte aan ruime politieke steun."

Boutens roept de partijen daarom op om kleur te bekennen, bijvoorbeeld op het verkiezingsdebat van Bovag en RAI op 31 mei. Mobiliteit en duurzaamheid zijn thema’s die daar aan de orde komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding