Toyota problemen veroorzaakten mogelijk 89 doden

De problemen met Toyota modellen hebben wellicht voor 89 doden gezorgd.

Dat blijkt uit een onderzoek van de de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst.

Het aantal slachtoffers is berekend vanaf 2000. De doden vielen in 71 ongelukken.

Het bureau ontving vanaf de eeuwwisseling 6200 klachten over de ongewenste acceleratie van Toyota voertuigen. Ze zien geen reden om een tweede onderzoek te starten naar de honderd nieuwe klachten nadat de Japanse autofabrikant een groot aantal auto’s terugriep en repareerde.

Toyota gaat vanaf 2011 een brake-override systeem installeren dat onverwachte problemen moet voorkomen. Ook zal er een software update geïnstalleerd worden welke de auto’s vertraagd wanneer er zowel een signaal vanuit de rem als het gaspedaal vernomen wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Volgens de Amerikaanse AAA statistics zijn er in de VS per jaar circa 6,5 miljoen carcrashes met gemiddeld een circa 43.500 dodelijke slachtoffers per jaar. Deze carcrashes zijn de 6e doodsoorzaak in de VS.Toyota met een gemiddeld marktaandeel van 15 % over de afgelopen 10 jaar, zou “wellicht” voor 71 ongelukken met, hoe triest ook, voor 89 doden van dit enorme aantal van 435.000 verkeersslachtoffersverantwoordelijk gehouden kunnen worden gehouden.

Geplaatst door: Akse Automotive Advies b.v. op
Toyota problemen veroorzaakten mogelijk 89 doden - Automobielmanagement.nl

Toyota problemen veroorzaakten mogelijk 89 doden

De problemen met Toyota modellen hebben wellicht voor 89 doden gezorgd.

Dat blijkt uit een onderzoek van de de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst.

Het aantal slachtoffers is berekend vanaf 2000. De doden vielen in 71 ongelukken.

Het bureau ontving vanaf de eeuwwisseling 6200 klachten over de ongewenste acceleratie van Toyota voertuigen. Ze zien geen reden om een tweede onderzoek te starten naar de honderd nieuwe klachten nadat de Japanse autofabrikant een groot aantal auto’s terugriep en repareerde.

Toyota gaat vanaf 2011 een brake-override systeem installeren dat onverwachte problemen moet voorkomen. Ook zal er een software update geïnstalleerd worden welke de auto’s vertraagd wanneer er zowel een signaal vanuit de rem als het gaspedaal vernomen wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Volgens de Amerikaanse AAA statistics zijn er in de VS per jaar circa 6,5 miljoen carcrashes met gemiddeld een circa 43.500 dodelijke slachtoffers per jaar. Deze carcrashes zijn de 6e doodsoorzaak in de VS.Toyota met een gemiddeld marktaandeel van 15 % over de afgelopen 10 jaar, zou “wellicht” voor 71 ongelukken met, hoe triest ook, voor 89 doden van dit enorme aantal van 435.000 verkeersslachtoffersverantwoordelijk gehouden kunnen worden gehouden.

Geplaatst door: Akse Automotive Advies b.v. op