Kans op staatssteun voor Opel smelt verder weg

De Duitse Leningsraad, één van de belangrijkste adviesorganen voor minister van economische zaken Rainer Brüderle, heeft zich eenstemmig uitgesproken tégen staatssteun voor Opel.

Volgens de raad staat moederbedrijf General Motors er inmiddels weer zo goed voor dat staatssteun niet meer nodig is.

GM heeft Duitsland om 1,1 miljard gevraagd als bijdrage in de herstructurering van de Europese activiteiten. Dat melden alle toonaangevende Duitse financiële kranten. Het advies van de Leningsraad is min of meer doorslaggevend voor het uiteindelijke besluit van de Duitse regering. Volgens de Duitse pers is er nu nauwelijks meer hoop op dat Opel nog geld uit Berlijn zal ontvangen. Eerder al heeft minister Brüderle zelf zich een paar keer kritisch over eventuele staatssteun uitgelaten. OR-voorzitter Klaus Franz van Opel noemt de berichten echter ‘vals’ en stelt dat er geen negatief advies op tafel ligt. ‘’Na ruggespraak met de Leningsraad zelf kan ik alleen maar concluderen dat het hier om foute berichtgeving gaat,” bezweert Franz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kans op staatssteun voor Opel smelt verder weg - Automobielmanagement.nl

Kans op staatssteun voor Opel smelt verder weg

De Duitse Leningsraad, één van de belangrijkste adviesorganen voor minister van economische zaken Rainer Brüderle, heeft zich eenstemmig uitgesproken tégen staatssteun voor Opel.

Volgens de raad staat moederbedrijf General Motors er inmiddels weer zo goed voor dat staatssteun niet meer nodig is.

GM heeft Duitsland om 1,1 miljard gevraagd als bijdrage in de herstructurering van de Europese activiteiten. Dat melden alle toonaangevende Duitse financiële kranten. Het advies van de Leningsraad is min of meer doorslaggevend voor het uiteindelijke besluit van de Duitse regering. Volgens de Duitse pers is er nu nauwelijks meer hoop op dat Opel nog geld uit Berlijn zal ontvangen. Eerder al heeft minister Brüderle zelf zich een paar keer kritisch over eventuele staatssteun uitgelaten. OR-voorzitter Klaus Franz van Opel noemt de berichten echter ‘vals’ en stelt dat er geen negatief advies op tafel ligt. ‘’Na ruggespraak met de Leningsraad zelf kan ik alleen maar concluderen dat het hier om foute berichtgeving gaat,” bezweert Franz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding