Geen rekeningrijden, wel bijdragen aan filebestrijding

Goodyear Benelux heeft een onderzoek laten doen onder Nederlandse automobilisten: 67 procent is tegen rekeningrijden, maar wil best een bijdrage leveren aan een betere doorstroming op de weg, 85 procent is bereid te betalen en 91 procent om langzamer te rijden.

Betere secundaire wegen en rijden over de vluchtstrook zien automobilisten ook als een oplossing voor de fileproblematiek. Gemiddeld willen automobilisten 1,50 per werkdag betalen en de echte filerijder wil hiervoor zelfs 44,30 euro per maand uitgeven. Het lijkt er volgens de onderzoekers op dat de omschrijving filebestrijding positiever wordt ontvangen dan rekeningrijden of kilometerheffing. Het onderzoek ging uiteraard ook over banden. 79 procent checkt de bandenspanning; twintig procent doet dit slechts twee of drie keer per jaar en 48 procent is van mening dat de garage dit voor hen doet. Andere opmerkelijke uitkomsten: 49 procent van de automobilisten ziet niets in een electrische of hybride auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Geen rekeningrijden, wel bijdragen aan filebestrijding - Automobielmanagement.nl

Geen rekeningrijden, wel bijdragen aan filebestrijding

Goodyear Benelux heeft een onderzoek laten doen onder Nederlandse automobilisten: 67 procent is tegen rekeningrijden, maar wil best een bijdrage leveren aan een betere doorstroming op de weg, 85 procent is bereid te betalen en 91 procent om langzamer te rijden.

Betere secundaire wegen en rijden over de vluchtstrook zien automobilisten ook als een oplossing voor de fileproblematiek. Gemiddeld willen automobilisten 1,50 per werkdag betalen en de echte filerijder wil hiervoor zelfs 44,30 euro per maand uitgeven. Het lijkt er volgens de onderzoekers op dat de omschrijving filebestrijding positiever wordt ontvangen dan rekeningrijden of kilometerheffing. Het onderzoek ging uiteraard ook over banden. 79 procent checkt de bandenspanning; twintig procent doet dit slechts twee of drie keer per jaar en 48 procent is van mening dat de garage dit voor hen doet. Andere opmerkelijke uitkomsten: 49 procent van de automobilisten ziet niets in een electrische of hybride auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding