Dat meldt het Duitse persagentschap dpa. De positie van de deelstaat zou er niet door verslechteren en ook het vetorecht in de aandeelhoudersvergadering (de zogenoemde sperrminorität) blijft in stand  Die nodige twintig procent voor de sperrminorität is ooit vastgelegd in de VW-statuten. Het belangrijke vetorecht gaat verloren als de deelstaat minder dan twintig procent van de aandelen bezit, net zoals het recht op twee afgevaardigden in de raad van toezicht zolang de deelstaat tenminste vijftien procent van de aandelen bezit.

De deelstaat moet 1,3 miljard aan bezuinigingen doorvoeren en heeft geld nodig. De nieuwe regeringschef David McAllister (CDU) is bezit met de plannen voor 2011. De aankondiging van de verkoop van een deel van de aandelen komt vrij kort nadat McAllister’s voorganger, Christian Wulff, is benoemd tot president van de bondsrepubliek Duitsland. Wulff is persoonlijk altijd erg betrokken geweest bij het wel en wee bij Volkswagen en trad nogal op de voorgrand bij de strubbelingen die er waren toen Porsche van plan was Volkswagen over te nemen. Een plan dat overigens jammerlijk de mist in ging en topman Wendelin Wiedeking de kop kostte. (Automobilwoche/dpa)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding