Opmerkelijk genoeg is dat met een 1,6 liter turbomotor van BMW. Dezelfde motor die Mini inbouwt in zijn rallyauto. Saab was ooit – net als Mini – een gerenommeerd rallymerk. Saab kwam voor het laatst in 1979 uit in de WRC.

Spyker-Saab zou al gesprekken hebben gevoerd met de organisatie van het WRC. Het vervolgt die gesprekken begin oktober, bij de Rally van Frankrijk, zo meldt het Britse tijdschrift Autosport. Ook Volkswagen heeft interesse terug te keren in de mondiale eredivisie van de rallysport. Het bedrijf zou in 2012 enkele ronden willen meedoen om daarna in 2013 vol e strijd aan te gaan. Insiders denken dat Mini’s aankondiging om terug te keren in de WRC andere merken meetrekt en aansteekt. (www.autosport.com/news/report.php/id/85860)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding