Amerika heeft al enige op grote schaal financiële steun ingevoerd voor de ev-industrie. Het Congres heeft in 2007 zo’n 25 miljard dollar aan subsidies en leningen ter beschikking gesteld om vernieuweing te entameren. De VS scoren ook goed bij de voordelen die consumenten hebben bij de aanschaf van een elektrische auto, zo meldt Financial Times.

McKinsey heeft een nieuwe zogenoemde electric vehicle index samengesteld en daarin staan de VS boven Frankrijk, Duitsland en andere Europese landen. China staat samen met Duitsland op plaats 3. De index is gebaseerd op negen variabelen, die  waarschijnlijk een positief effect hebben op investeringen in de productie van ev’s en acceptatie ervan door de consument. Elk kwartaal komt er een nieuwe uit. Er zijn momenteel nog maar een paar duizend ev’s op de weg, niche-modellen zoals de Tesla Roadster of prototypes die worden getest zoals de Mini E. Na dit jaar zullen de aantallen sterk stijgen met de lanceren van de Nissan Leaf en de Chevrolet Volt. De meeste autofabrikanten zijn op een of andere manier wel bezig met ev’s.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding