Dat meldt Het Parool. De autoproducent belooft uiterlijk in de loop van volgend jaar nieuwe elektrische auto’s op de Amsterdamse markt te brengen, en wel ev’s die qua prijs en kwaliteit concurrerend zijn met benzine- en dieselauto’s.  Volgende week behandelt de gemeenteraad een collegevoorstel om een aanbestedingsprocedure te beginnen voor maximaal tweeduizend oplaadpunten. Hoewel de elektrificatie van het Amsterdamse wagenpark moeizaam op gang komt, verwacht het college dat volgend jaar of misschien al dit jaar de vraag naar elektrisch vervoer het aanbod overtreft. Er zijn nu circa honderdvijftig elektrische rijders die gebruikmaken van oplaadpunten in de stad. Volgens de gemeente hebben naast Renault-Nissan ook andere autofabrikanten interesse in de introductie van nieuwe series elektrische voertuigen in Amsterdam.

Vorig jaar lanceerde toenmalig wethouder Marijke Vos (GroenLinks) vergaande plannen met elektrisch vervoer, om de luchtkwaliteit in Amsterdam te verbeteren. In 2015 moet vijf procent van het Amsterdamse wagenpark elektrisch zijn. Dan gaat het om tienduizend voertuigen. Bij de gemeente rijden nu zo’n dertig voertuigen op elektriciteit. Het is de bedoeling dat dit jaar op te voeren tot vijftig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding