Vijftig procent van de 343 stemmers is het ermee eens dat de regeling zoals die nu is moet blijven. Daarentegen is 49 procent (werkzaam bij merken die nog geen fiscaal gunstig model hebben?) het oneens met de stelling. Één procent van de stemmers geeft aan geen mening te hebben over dit onderwerp.

Het huidige belastingregime stimuleert de verkoop van auto’s met gunstige emissiewaarden. Het succes van de regeling is zo groot, dat de mogelijkheid werd geopperd haar stop te zetten, gezien de derving aan inkomsten voor de schatkist. Zo lang is het overigens nog lang niet, al is het maar omdat het nieuwe kabinet pas na Prinsjesdag zal aantreden. Vooruitlopend op eventuele wijzigingen hebben de bezoekers van de AM-website zich echter al uitgesproken. Niet eerder trouwens hielden ‘voor’ en ‘tegen’ elkaar zo in evenwicht bij een online meningspeiling van Automobiel Management

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding