Volvo heeft verklaard dat het de gesprekken met de Zweedse overheid opnieuw heeft gestart over een garantie voor een lening van de EIB. Men heeft het geld nodig voor de ontwikkeling van duurzame modellen. In maart van dit jaar kreeg Volvo een lening van 200 miljoen euro toegezegd maar de overname door Geely heeft de gesprekken over een garantie in de ijskast gezet totdat de deal rond was. De woordvoerder van Volvo, Per-Ake Froberg: "Er is veel veranderd. We praten nu over een andere termijn. In plaats van de periode 2009-2012 praten we nu over 2010-2013. En dat heeft effect op de hoogte van het bedrag dat we lenen."

Geely nam Volvo Cars over van Ford. Men staat open voor een lening van de EIB hoewel men alle middelen voor de overname ter beschikking heeft.Veel autofabrikanten in Europa hebben door de staat gegarandeerde leningen genomen om te helpen bij de ontwikkeling van schonere auto’s.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding