Dat meldt autotelegraaf.nl. De bewindsvrouw zei dit gisteren in Amsterdam bij de opening van een Europees hoofdkantoor van CT&T. Dat is een Koreaanse onderneming die elektrische auto’s en bussen maakt.  CT&T is van plan om volgend jaar alleen al voor de Europese markt twintigduizend elektrische voertuigen te maken. In 2013 moeten dat er drie keer zo veel zijn. De prijs van een elektrische Koreaanse personenauto zou moeten uitkomen op zo’n vijftien mille.

Van der Hoeven claimde in haar toespraak dat de elektrische auto een Nederlandse uitvinding is. De Groningse professor Sibrandus Stratingh, die volop experimenteerde met voertuigen, bouwde in 1835 een wagentje, dat beschouwd wordt als de voorloper van de elektrische auto.

Over de geschiedenis van de elektrische auto schreef dr. Gijs Mom in 1997 een proefschrift (isbn 902012991-0) met de titel ‘Geschiedenis van de auto van morgen’. Het wagentje van Stratingh wordt beschreven op pagina 55.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding