Dat meldt de PvdA. Het gaat hierbij vooral om het vervoer van schoolkinderen en senioren. Tanamal zegt zich zorgen te maken over het vervoer van deze groepen wanneer zij worden vervoerd in taxibusjes die niet zijn voorzien van winterbanden. “Het is inmiddels wel bewezen dat deze banden voor meer veiligheid zorgen”, aldus de Pvda. “Het is ons echter niet duidelijk of alle vervoerders hun verantwoordelijkheid hierin nemen.” 
De gemeente zou daarom voortaan als aanvullende eis moet opnemen dat het gebruik van winterbanden verplicht is bij bepaalde weersomstandigheden. Inmiddels heeft Tanamal het College gevraagd aan te geven welke vervoerder geen gebruik maakt van winterbanden. Deze vervoerder moet alsnog worden verzocht de rest van de winter winterbanden te gebruiken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding