Amsterdam is opnieuw de duurste stad om je auto te parkeren, met een tarief van 5 euro per uur in de binnenstad. In parkeergarages geldt hetzelfde tarief. De kosten in garages kunnen ook hoger uitvallen. Voor een etmaal in een parkeergarage in Amsterdam kan de rekening zelfs oplopen tot 80 euro.
Opvallend is het hoge uurtarief in het centrum van Alkmaar (4 euro) en in Gouda (3,90). Ook het centrum van Sittard nestelt zich met een klap in de toptien van Nederland. In de drie noordelijke Nederlandse provincies is parkeren nog steeds geen issue. De prijzen zijn er laag en blijven laag. De gemeente Veendam heeft zelfs bij wijze van proef voor een jaar het betaald parkeren in het centrum afgeschaft.

 

Zie tarieven op http://www.parkerenindestad.nl/

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding