Dat stelt een bron bij de Franse justitie. In Frankrijk begint men nu een officieel onderzoek naar Daimler vanwege de zaak, aldus de bron. De voorkenniszaak rond EADS en Airbus speelt al enkele jaren. Daarbij zijn meerdere voormalige en huidige topbestuurders van EADS verhoord. Zij zouden in 2006 een groot pakket aandelen hebben verkocht, vlak voordat de koers van Airbus sterk daalde vanwege het uitstellen van de levering van het toestel A380. 
Mogelijk had de verkoop plaats met de kennis over het uitstel al voorhanden. Nadat het uitstel bekend was gemaakt, daalde de koers van Airbus fors. Daimler is grootaandeelhouder van EADS en bezit via een belang van 15 procent in totaal 22,5 procent van de stemrechten in het bedrijf. Geruchten dat Daimler van plan zou zijn het resterende belang in EADS binnenkort te verkopen doen al enige tijd de ronde. Het autoconcern kwam eerder ook al eens in opspraak vanwege een omkoopschandaal met auto’s voor Irak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding