Fosag is de ondernemersorganisatie van de schilders-, onderhouds,- metaalconserverings- en glasbranche en vertegenwoordigt 2,8 duizend leden met dertigduizend werknemers. Koninklijke Fosag deed de oproep vorige week, aan de vooravond van de kamerbehandeling van het Actal-rapport, dat de administratieve regeldruk voor ondernemers heeft geïnventariseerd. De ondernemersorganisatie onderschrijft de bevindingen van Actal dat er teveel administratieve lasten en nalevingskosten zijn voor met name kleinere bedrijven. Kortenhorst noemt in zijn pleidooi aan de minister met name de bijtelling voor bestelauto’s en geeft ook een helder advies: "Voer een optionele afkoopregeling in, waarbij de werkgever een vast bedrag per bestelauto betaalt van circa driehonderd euro per jaar. Het is aan de werkgever om deze kosten voor het privégebruik van de bestelauto al dan niet op de werknemer te verhalen."

Verder hekelt de voorzitter de – wat hij noemt – hoge administratieve lasten, stapels formulieren en onzinnige eisen bij aanbestedingen. "De schilders moeten wel toekomen aan hun eigenlijke werk: het mooi en duurzaam maken van alles wat gebouwd is." Het Actal-rapport hoort bij een wetsvoorstel, dat momenteel nog aangemeld staat voor de plenaire behandeling in de Tweede Kamer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding