"Bijna 10 procent. Wij vinden dat zorgwekkend", aldus een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Het ging om 22 buitenlandse vrachtauto’s en negen Nederlandse voertuigen. Het KLPD verbood in totaal 33 vrachtauto’s verder te rijden wegens geconstateerde gebreken. Buitenlandse chauffeurs betaalden direct bijna 44.000 euro aan boetes. In totaal werden ruim 160 boetes opgelegd, het merendeel voor technische gebreken. In 44 gevallen moesten chauffeurs boetes betalen wegens overtreding van de arbeidstijdenwetgeving. Behalve in Nederland zijn er ook in 27 andere Europese landen controles gehouden. Het gemeenschappelijk doel is het vergroten van de verkeersveiligheid

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding