Europa steunt project omwisselbare accu’s met 2,2 mln

Het project ‘Easybat’ krijgt van de Europese Commissie 2,2 miljoen euro aan steun. Het project zal naar verwachting duren tot juni 2013. De eerste grootschalige toepassing wordt dit jaar geïntroduceerd door Better Place en Renault in Israël en Denemarken.

Een consortium met de naam Easybat, dat wordt gecoördineerd door Project Better Place en bestaat uit Renault SA, Continental, Ernst & Young, TÜV Rheinland, KEMA en vijf toonaangevende Europese instellingen, heeft aangekondigd dat formele goedkeuring is verkregen voor een r&d-programma om het voor Europese auto- en accufabrikanten gemakkelijker te maken elektrische auto’s te bouwen met verwisselbare accu’s.

Het Easybat Consortium gaat componenten en interfaces ontwikkelen, die de auto-industrie in staat stellen de technologie voor het verwisselen van accu’s gemakkelijk te integreren in hun platforms voor elektrische auto’s. De eerste grootschalige toepassing zal aan het einde van dit jaar worden gelanceerd door Better Place en Renault met de marktintroductie van de Fluence ZE in Israël en Denemarken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europa steunt project omwisselbare accu’s met 2,2 mln - Automobielmanagement.nl

Europa steunt project omwisselbare accu’s met 2,2 mln

Het project ‘Easybat’ krijgt van de Europese Commissie 2,2 miljoen euro aan steun. Het project zal naar verwachting duren tot juni 2013. De eerste grootschalige toepassing wordt dit jaar geïntroduceerd door Better Place en Renault in Israël en Denemarken.

Een consortium met de naam Easybat, dat wordt gecoördineerd door Project Better Place en bestaat uit Renault SA, Continental, Ernst & Young, TÜV Rheinland, KEMA en vijf toonaangevende Europese instellingen, heeft aangekondigd dat formele goedkeuring is verkregen voor een r&d-programma om het voor Europese auto- en accufabrikanten gemakkelijker te maken elektrische auto’s te bouwen met verwisselbare accu’s.

Het Easybat Consortium gaat componenten en interfaces ontwikkelen, die de auto-industrie in staat stellen de technologie voor het verwisselen van accu’s gemakkelijk te integreren in hun platforms voor elektrische auto’s. De eerste grootschalige toepassing zal aan het einde van dit jaar worden gelanceerd door Better Place en Renault met de marktintroductie van de Fluence ZE in Israël en Denemarken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding