Het Sittardse kamerlid vindt dat de toestemming er binnen enkele weken moet komen. De vakbonden gaven eerder aan dat het voor het behoud van werkgelegenheid belangrijk is dat er een derde partner komt. Na 2012 stopt de productie van de Colt in Born en wordt de toekomst van de fabriek onzeker.

Eigenaar Mitsubishi heeft toestemming gegeven aan NedCar om op zoek te gaan naar zo’n derde partner. Hoewel de urgentie duidelijk is, is er nog geen actie ondernomen, schrijft Pauline Smeets op haar weblog.

‘Er staan veel banen op het spel, zowel bij NedCar als bij toeleveranciers in de regio.’

 

De complete vragenlijst:

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «Vakbonden: snel toestemming NedCar voor derde partner»?1 Vraag 2

Waarom heeft NedCar tot op heden nog geen toestemming gekregen om naar een derde partner op zoek te gaan, dit terwijl Mitsubishi Motors Corporation (MMC) in december al liet weten dat NedCar naar andere partners mocht uitkijken om de fabriek in de toekomst draaiende te houden?

Vraag 3

Deelt u de mening dat de toestemming er zo snel mogelijk moet komen, omdat de productie van de Colt in Born na 2012 stopt?

Vraag 4

Wat is besproken en toegezegd over deze kwestie en overige zaken in verband met het voortbestaan van NedCar tijdens uw bezoek aan de fabriek in januari 2011?

Vraag 5

Bent u, gezien de urgentie voor het voortbestaan van NedCar en het behoud van werkgelegenheid in de regio, bereid om actie te ondernemen richting MMC zodat de toestemming er binnen enkele weken komt? Zo ja, hoe? Zo nee, waarom niet?

 

Officiële bekendmakingen

 

(L1/Pauline Smeets/Tweedekamer)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding