De provincie Friesland gaat in totaal drie van deze auto’s inzetten voor dienstreizen. Friesland streeft naar een vergaande verduurzaming van het wagenpark en vervult daarmee ook naar de inwoners een voorbeeldfunctie. De auto’s zijn dan ook duidelijk herkenbaar als elektrisch aangedreven auto.

Friesland wil op termijn niet meer afhankelijk zijn van de huidige brandstoffen zoals olie en gas. De provincie hanteert daartoe een beleid waarbij duurzame aandrijfvormen worden gestimuleerd. Deze auto’s zijn dankzij de aandrijflijn met een lithium-ion batterijpakket en de elektromotor lokaal emissievrij. Gedeputeerde Sjoerd Galema nam de sleutels in ontvangst. "We gaan de drie elektrisch aangedreven A-Klasse modellen inzetten voor dienstreizen van ambtenaren. Onze provincie zet in op vergaande verduurzaming en daarbij nemen we zelf het voortouw. Daarom zijn de elektrisch aangedreven A-Klasse modellen duidelijk herkenbaar. Door hun opvallende bestickering in zowel het Fries als het Nederlands dragen de auto’s uit dat ze voorzien zijn van elektrische aandrijving. Friesland is de proeftuin voor elektrische mobiliteit."

Met volledig opgeladen accu’s is de A-Klasse E-Cell goed voor een actieradius van maximaal 250 kilometer. De accu’s kunnen via het reguliere stroomnet worden geladen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding