Uit een omschrijving van het wetsvoorstel bestaande uit 39 stukken en 2 bijlagen, blijkt dat de ‘Superbollo’ onderdeel is van een speciaal pakket aan maatregelen, dat Italië binnen afzienbare tijd aan meer economische stabiliteit moet helpen.

In de praktijk ziet het er voor ‘vermogende’ auto-eigenaren als volgt uit: Wanneer een auto de 306 pk overschrijdt, wordt er extra belasting geheven: daarna komt er bij elke kilowatt 10 euro bij. Een Ferrari 458 Italia (570 pk) zal bijvoorbeeld 1940 euro meer belasting kosten. 

Wanneer deze wettelijke verhoging over het hoofd wordt gezien door de bestuurder, levert dat direct 30% aan strafkosten op. Zo’n 500 modellen komen voor de verhoging in aanmerking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding