Sinds Beijing 60 jaar geleden de hoofdstad van China werd, kampt de metropool met ernstige luchtvervuiling. Eerder werd de industrie aangewezen als boosdoener, maar uiteindelijk bleek de auto de grootste oorzaak. 

De overheid wil dat de hemel boven Beijing in 2015 zo’n 292 dagen helder is. Om dat te bereiken, moeten er binnen vijf jaar 400.000 auto’s van de wegen verdwijnen. Het gaat hier vooral om oude privévoertuigen en commerciele auto’s binnen de stad.

 

Ook zouden er aan het eind van 2012 5000 elektrische auto’s op de wegen moeten rijden. Of die doelstelling gehaald kan worden is de vraag, aangezien er slechts een handvol fabrieken aanwezig zijn om dergelijke auto’s te produceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding