In reactie op die gedachte heeft staatssecretaris Weekers, in zijn meest recente schriftelijke reactie bij de behandeling van de fiscale wetsvoorstellen in de Tweede Kamer, al een overgangsregeling uitgewerkt. Dat maakt de kans groot dat die regeling ook daadwerkelijk ingaat en dat vanaf 2012 voor nieuwe gevallen niet langer sprake is van een bijtelling van nul maar van zeven procent, zegt AMD.

De regeling komt er dan als volgt uit te zien: voor de bestaande nulemissieauto’s blijft de nulprocentbijtelling van kracht tot 1 januari 2016. Alle nieuwe auto’s die op of na 1 januari 2012 voor het eerst op naam zijn gesteld, met een CO2-uitstoot van niet meer dan vijftig gram per kilometer, komen voor de gebruikelijke leaseperiode van zestig maanden in aanmerking voor een bijtelling van zeven procent.

Het zevenprocentbijtellingspercentage vervalt op 1 januari 2016, dat wil zeggen dat auto’s die op of na die datum voor het eerst op naam worden gesteld niet meer voor die bijtelling van zeven procent in aanmerking komen; voor hen geldt dan het bijtellingspercentage van veertien procent.  Het bovenstaande voorstel is nog niet door de Tweede Kamer aangenomen: De Tweede Kamer stemt op 17 november 2011 over de fiscale wetsvoorstellen voor 2012. (bron: autoleasewereld)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding