Justitieminister Oekraïne rijdt gestolen Mercedes

Oekraïne is het tweede exportland voor tweedehands auto’s voor Nederland. Het gastland van de Nederlandse voetballers tijdens de komende EK is dol op de goed onderhouden occasions. Met bijna vier procent van de totale export staan de Oekraïners op een opvallende tweede plaats.

Dat deze oud-Sovjet-staat nog een tweede illegale stroom aan auto’s het land binnenkrijgt is regelmatig geconstateerd. Zo rijdt de Oekraïense minister van Justitie Aleksander Lavrinovitsj rond in een gestolen Mercedes uit Duitsland. Een woordvoerder van de regering haastte zich te melden dat het hier ‘waarschijnlijk om een door de staat in beslag genomen voertuig ging.’ De wagen stond op een lijst van gestolen auto’s van Interpol.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Justitieminister Oekraïne rijdt gestolen Mercedes - Automobielmanagement.nl

Justitieminister Oekraïne rijdt gestolen Mercedes

Oekraïne is het tweede exportland voor tweedehands auto’s voor Nederland. Het gastland van de Nederlandse voetballers tijdens de komende EK is dol op de goed onderhouden occasions. Met bijna vier procent van de totale export staan de Oekraïners op een opvallende tweede plaats.

Dat deze oud-Sovjet-staat nog een tweede illegale stroom aan auto’s het land binnenkrijgt is regelmatig geconstateerd. Zo rijdt de Oekraïense minister van Justitie Aleksander Lavrinovitsj rond in een gestolen Mercedes uit Duitsland. Een woordvoerder van de regering haastte zich te melden dat het hier ‘waarschijnlijk om een door de staat in beslag genomen voertuig ging.’ De wagen stond op een lijst van gestolen auto’s van Interpol.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding