Daarmee worden de schaarsgeklede dames bedoeld die eerder als object bekeken worden. ‘Hostessen hebben zeker een plaats op evenementen als deze, bijvoorbeeld om kandidaat-kopers te verwelkomen en om uitleg te geven, maar dat kan even goed als ze andere kledij zouden dragen’.

Bij het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen zijn na het autosalon veel klachten binnen gekomen. De stereotypering van de vrouw als object, het ontbreken van de link tussen de vrouw op de motorkap en de auto zelf zorgen ervoor dat voor de behandeling van de klachten wordt samengewerkt met de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame. Het gaat echter om niet-discriminerende vorm van seksisme, waarvoor nog geen wet bestaat. Milquet bekijkt daarom of een specifieke sanctie voor seksistische daden of uitlatingen in de wetgeving kan worden opgenomen.

Het lijkt er dus op dat de vrouwen als lustobject bij de wagens op het volgende autosalon zullen verdwijnen. De knappe deerne die een offerte voor je opmaakt of je informatie verschaft zou wel mogen blijven. Dit jaar bespaarden vele automerken al op modellen vanwege de heersende crisis.

Via: DeStandaard/Autofans.BE

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding