Frankrijk stelt set voor blaastest in auto verplicht

Automobilisten in Frankrijk moeten vanaf 1 juli verplicht een ademanalyseset (blaastest) in de auto bij zich hebben. Zo’n tester moet ongebruikt en ook onmiddellijk beschikbaar zijn.

Als de uiterste gebruiksdatum is verlopen, dan moet een nieuwe set aangeschaft worden. Vanaf 1 november wordt het niet bezitten van zo’n alcoholtest in de auto ook strafbaar gesteld. Dat staat in een wettelijk decreet dat vandaag in het officiële publicatieblad van Frankrijk is verschenen. President Sarkozy had al eerder aangekondigd met een dergelijke maatregel te zullen komen in de strijd tegen het rijden onder invloed dat verantwoordelijk wordt geacht voor zeker een derde deel van alle dodelijke ongevallen. Sinds 1 januari moeten nieuwe autobussen in Frankrijk al voorzien zijn van een alcoholslot terwijl die maatregel vanaf 2015 ook voor alle bestaande bussen gaat gelden.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Blaastest verplicht aan boord!!!!
Het moet niet gekker worden.Stel je voor dat men een landelijke actie houdt, dan mag je wel een hele doos met testers meenemen, op eigen kosten natuurlijk! Ik drink (nagenoeg)geen alcohol, dus voel mij dubbel gepakt met deze kostenpost. Tevens vraag ik mij af of dit zomaar kan, een verdachte (want dat ben je als je moet blazen) die het bewijsmateriaal voor zijn eigen veroordeling moet leveren. Is dit niet in strijd met de wet Privacy of andere wetten?
Kan en mag Frankrijk buiten de E.U. om zomaar dergelijke wetten zomaar uit eigen mouw schudeen en op Europese ingezetenen toepassen, of is dit een uit de hand gelopen 1 april grap?
Frans Huijsing.

Geplaatst door: Dhr F.H.Huijsing op
Frankrijk stelt set voor blaastest in auto verplicht - Automobielmanagement.nl

Frankrijk stelt set voor blaastest in auto verplicht

Automobilisten in Frankrijk moeten vanaf 1 juli verplicht een ademanalyseset (blaastest) in de auto bij zich hebben. Zo’n tester moet ongebruikt en ook onmiddellijk beschikbaar zijn.

Als de uiterste gebruiksdatum is verlopen, dan moet een nieuwe set aangeschaft worden. Vanaf 1 november wordt het niet bezitten van zo’n alcoholtest in de auto ook strafbaar gesteld. Dat staat in een wettelijk decreet dat vandaag in het officiële publicatieblad van Frankrijk is verschenen. President Sarkozy had al eerder aangekondigd met een dergelijke maatregel te zullen komen in de strijd tegen het rijden onder invloed dat verantwoordelijk wordt geacht voor zeker een derde deel van alle dodelijke ongevallen. Sinds 1 januari moeten nieuwe autobussen in Frankrijk al voorzien zijn van een alcoholslot terwijl die maatregel vanaf 2015 ook voor alle bestaande bussen gaat gelden.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Blaastest verplicht aan boord!!!!
Het moet niet gekker worden.Stel je voor dat men een landelijke actie houdt, dan mag je wel een hele doos met testers meenemen, op eigen kosten natuurlijk! Ik drink (nagenoeg)geen alcohol, dus voel mij dubbel gepakt met deze kostenpost. Tevens vraag ik mij af of dit zomaar kan, een verdachte (want dat ben je als je moet blazen) die het bewijsmateriaal voor zijn eigen veroordeling moet leveren. Is dit niet in strijd met de wet Privacy of andere wetten?
Kan en mag Frankrijk buiten de E.U. om zomaar dergelijke wetten zomaar uit eigen mouw schudeen en op Europese ingezetenen toepassen, of is dit een uit de hand gelopen 1 april grap?
Frans Huijsing.

Geplaatst door: Dhr F.H.Huijsing op