De regering huurt de bekende filmregisseur en schrijver Luc Besson in om speciale spotjes te maken die Fransen warm moeten maken voor de aankoop van een Franse auto. De pas aangetreden regering van president  Hollande heeft maatregelen aangekondigd die de productie van milieuvriendelijke auto’s moeten stimuleren en autobedrijven moeten beschermen tegen de economische crisis in Europa. Om de verkoop van minder vervuilende auto’s te stimuleren wordt de bonus voor kopers van een elektrische auto verhoogd van vijf naar zeven mille. Voor hybrides gaat het voordeel met tweeduizend euro omhoog naar vierduizend. Dit gaat de Franse staat naar verwachting een half miljard euro kosten maar dit bedrag wordt gecompenseerd door een hogere belasting op zwaar vervuilende auto’s.

De Franse overheid streeft er verder naar zijn eigen wagenpark voor een kwart uit elektrische of hybride voertuigen te laten bestaan. Daarnaast komen er faciliteiten voor autobedrijven die lijden onder de moeilijke marktomstandigheden in Europa. De regering zet 350 miljoen euro opzij voor kredieten aan autoproducenten en voor kleinere autobedrijven is 150 miljoen euro aan bijstand beschikbaar.

PSA Peugeot Citroën zegt vandaag in een verklaring de advertentiecampagne ‘Made in France’  volledig te zullen steunen. PSA laat 85 procent van z’n R&D in Frankrijk uitvoeren en claimt het marktleiderschap bij auto’s met lage uitstoot en wil dat ook behouden. PSA is de eerste fabrikant die dieselhybride auto’s op de markt heeft gebracht. Het bedrijf benadrukt dat alle modellen die deze technologie bezitten (3008 Hybrid4, DS5 Hybrid4, 508 Hybrid4 en 508 RXH) in Franse fabrieken worden gebouwd, te weten in Sochaux en Rennes.

 

 

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding