Dat heeft premier Jean-Marc Ayrault meegedeeld. President Hollande heeft voor de verkiezingen beloofd dat hij de benzineprijzen in ieder geval zou bevriezen en zijn regering lijkt dat nu ook waar te willen maken. Ayrault houdt echter wel een aantal slagen om de arm: de verlaging zal ‘bescheiden’ zijn en ook een voorlopig karakter hebben. Hij denkt daarbij dat drie maanden genoeg zal zijn om de huidige sterke stijging van de prijzen weer onder controle te krijgen. ‘’We nemen deze maatregel in afwachting van een meer langdurige regulering van de prijzen.”

Parijs hoopt bovendien dat de benzinemaatschappijen en de tussenhandel het goede voorbeeld zullen volgen en hun prijzen eveneens verlagen zodat het effect aan de pomp nog groter uit kan pakken. Om hen onder druk te zetten, heeft minister van economie Moscovici de grote oliemaatschappijen samen met de consumentenbonden eind deze maand uitgenodigd voor een overleg op zijn ministerie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding