De accijnsverlaging zat al in de pijplijn, maar de omvang ervan is nu bekendgemaakt door minister van economische zaken Pierre Moscovici. De verlaging geldt voorlopig voor drie maanden. De minister kwam met zijn bericht na overleg met de grote oliemaatschappijen en de benzineverkopers, waartoe in Frankrijk vooral ook de grote supermarkten behoren, over de opnieuw gestegen benzineprijzen die ook de koopkracht van de Fransen danig beginnen aan te tasten.

Total, één van de grootste benzinebedrijven in Frankrijk, heeft direct na het overleg met de minister bevestigd zijn prijzen aan de pomp met twee tot drie cent omlaag te brengen. Maar een van de grote Franse winkelbedrijven, Leclerc, heeft laten weten benzine en diesel de hele maand september tegen kostprijs te zullen verkopen. Een concurrent, Carrefour, heeft op zijn beurt bekendgemaakt dat benzine bij zijn pompstations altijd goedkoper zal zijn dan bij concurrenten binnen een straal van vijf kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding