Wie op tijd actie onderneemt kan nog een vol jaar profteren van de lage assurantiebelasting. Dit stelt Verzekeringssite.nl in haar blog. "Voor eind 2012 overstappen naar een andere verzekeraar en kiezen voor jaarbetaling, betekent dat veel Nederlanders nog een jaar kunnen profiteren van de relatief lage assurantiebelasting. Premieverhogingen worden voor bestaande klanten namelijk pas doorgevoerd per premievervaldatum, op basis van huidige regelgeving."

Verzekeringssite.nl adviseert om lopende schadeverzekeringen voor 1 december 2012 op te zeggen en voor 31 december 2012 een nieuwe verzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar en daarbij te kiezen voor jaarbetaling. Op deze manier kan men zo lang mogelijk profiteren van het lagere assurantiebelasting tarief van 9,7 procent, aldus Verzekeringssite: "Bij premiebetaling per jaar geven verzekeraars vaak ook nog een extra korting van gemiddeld 4%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding