Het probleem schuilt in het feit dat de Citroëns Berlingo in kwestie door hun aard en inrichting niet uitsluitend geschikt werden geacht voor het vervoer van goederen. Hierdoor moeten de stagiaires bijtelling betalen. Opvallend is dat het hof besliste dat de Berlingo geen bestelauto is. Citaat uit de uitspraak: "Het gegeven dat in de bestuurderscabine van een bestelauto meer dan één stoel aanwezig is en in die cabine geen voorzieningen zijn aangebracht die zijn gericht op het vervoer van goederen, hoeft op zichzelf niet in de weg te staan dat de bestelauto door aard of inrichting uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is voor vervoer van goederen."  Ook van belang was dat de bijrijdersstoel niet dermate vervuild of anderszins ongeschikt was geraakt om het vervoer van personen te belemmeren. Het hof oordeelde vervolgens dat er geen reden is de forfaitaire bijtelling achterwege te laten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding